Wie zijn wij en waarom zijn wij anders?

Wij zijn geen dagbesteding van 9 tot 16 uur… dat maakt al een groot verschil! De eerste zorg start vaak al om 7 uur in de ochtend en de laatste eindigt vaak om 23 uur in de avond. Zorg op maat hebben wij dat genoemd, en dat is het ook, Wij als collega’s zorgen ervoor dat zowel de jongeren de zorg, ondersteuning en begeleiding krijgen die ze nodig hebben alsook is het voor de ouders die  de ontlasting van de zorg die voor hun thuis situatie vaak zo wenselijk is.


Belangrijk is het dat de jongeren worden geprikkeld om zelf na te denken over de mogelijkheden van hun dag invulling. Ook weten wij dat Jongeren graag hun eigen “plan trekken”, ze hebben daarin sturing en begeleiding nodig, maar willen vooral zelf dingen bedenken, ontwikkelen en ten uitvoer brengen. 

Daarin hebben wij als Team en Begeleiders een belangrijke taak.

Ontwikkeling gericht

Wij bieden onze jongeren verschillende activiteiten aan zodat ze kunnen blijven door ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren!

Coaching op maat

Lekker Eigewies bied coaching op maat aan. Dit houd in dat er coaching is voor de jongeren maar indien nodig ook voor het gezin.

Vervoer

Lekker Eigewies beschikt over eigen vervoer en haalt en brengt door heel Limburg.

Fysio, logo & ergo

Lekker Eigewies bied fysio, logo en/of ergo aan op onze locatie of op externe locaties. (·Wij hebben een samenwerking met fysiotherapeuten, Ergo therapeuten, logopedisten en andere zorg doel groepers.)

Avond groepen

Op sommige dagen hebben we een avond groep. Dit houd in dat de dagbesteding langer open is en dat we samen met de jongeren zullen koken en dineren.

Logeer mogelijkheid & individuele begeleiding

Wij bieden logeer mogelijkheden aan. Van logeer weekendjes weg tot 1 nachtje individueel.

Openingstijden locatie Nieuwstadt

Wij hanteren ruimere opvang en openingstijden, namelijk; van maandag tot zondag met flexibele uren. Er bestaat de mogelijkheid voor opvang op locatie en individuele begeleiding op tijden in overleg. Wij vangen graag weekend en avonduren op die vaak een knelpunt geven binnen het gezin of woonsituatie. Weekend/Midweek en Week logeeropvang is ook mogelijk. Zowel individueel als in groepsverband.

In de even weken:

Maandag 10:00-18:00

Dinsdag 10:00-21:00 (avondgroep)

Woensdag 10:00-18:00

Donderdag 10:00-18:00

Vrijdag 10:00-16:00In de oneven Weken:

Maandag 10:00-18:00

Dinsdag 10:00- 18:00

Woensdag 10:00-18:00

Donderdag 10:00-18:00

Vrijdag 10:00-18:00


Extra (avond) groepen

Elke maand zijn er vrijdag avond groepen, die iedere maand vooruit gepland worden!

2x per maand is er een zaterdag groep van 12:00 tot 17:00 (of evt langer ivm de activiteit die de jongeren gekozen hebben voor die dag)


Het LE-Team

Shari Schiepers

Eigenaresse

San Schijns

Manager

Anouk Kusters

Medewerker

Medewerker

Chantalle Huntjens

Medewerker

Ramona Daams

Medewerker

Werkplek BBL

Stagiaires

Stage BOL

Stagiaires

Shari Schiepers

Shari, oprichter en eigenaar, werkt al meer

dan 18 jaar in de zorg met cliënten van alle leeftijden en

zorgbehoeften.

 

“Werken met mensen is mijn passie en dat doe ik met alle liefde en plezier.”

“Een eigen dagbesteding beginnen was al jaren lang mijn doel, maar dan anders dan andere!”

Ik ben van mening dat de zorg (op maat) en de dag invulling beter vormgegeven kan worden. Met Lekker Eigewies heb ik een plek gecreëerd waar de jongeren zichzelf mogen zijn en als thuis voelt. Mijn motto is dan ook: Niks moet maar (bijna) alles mag! Door samen in gesprek te gaan en gehoor te geven aan hun eigen wensen en hun daarin een eigen zegje te laten doen, kun je beter voorzien in hun eigen behoefte. En creëer je een andere vorm van dagbesteding, Een dag invulling op maat!

San Schijns

Uw eerste aanspreekpunt!

Ik ben San, mama van 3 kanjers van kids. Twee toffe meiden en een wijs ventje. Toen Ashley, mijn oudste, geboren werd, begon mijn leven als mama van een zorgen kindje. Voor vele zorg-ouders is het herkenbaar en een feit, de zorg rondom je kind met een beperking staat centraal in je leven. Ik noem het wel eens gekscherend “de 24 uurs dienst”! Maar ondanks alle zorgen en vaak vele gevechten voor hun welzijn en gezondheid groeien onze kids op naar volwassenen. “Voor de wet zijn ze volwassenen” zei ik laats nog tegen een revalidatie arts, maar in feite blijven ze voor altijd afhankelijk van ons als ouders en onze maatschappij die hun zorg moeten meedragen. En juist dat meedragen dat was nogal een punt! vond ik, en vind ik nog steeds. Bijvoorbeeld de zoektocht naar een plek waar ze veilig en met liefde en zorg hun dag een juiste invulling kunnen geven, bleek een pittig project. Toen Shari bij ons aan de keuken tafel kwam solliciteren naar een PGB functie binnen het team van mijn dochter Ashley, bleek al snel dat wij dezelfde visie hadden wat betreft een opvang voor jongeren die toch echt anders zou moeten. Twee maanden later en na keihard samen werken hebben wij Lekker Eigewies! een naam en een plek in onze dorpskern Buchten gegeven. Toen Bleek dat er voor mijn wijs ventje Nordin, die de diagnose ASS heeft, maar weinig opvang en vrijetijdsinvulling was, hebben we het Pluz gedeelte binnen Lekker Eigewies! opgestart. Kinderen met een ASS indicatie en ontwikkelingsstoornissen kunnen bij Lekker Eigewies! een prikkelarm plekje in een kleine groep vinden.

Voor mij als mama betekent de flexibele en zorgzame opvang voor Ashley en Nordin dat ik af en toe ook tijd heb voor mijn andere dochter Rachelle. 


Kortom, een plek waar jongeren mogen zijn wie ze zijn,

en waar wij als ouders de zorgen even uit handen kunnen geven.                                                                                              

´Mijn functie bij Lekker Eigewies! is het managen van alle taken die nodig zijn zodat de begeleiding met veel plezier met onze jongeren kan samen werken!´

Anouk Kusters

Ik ben Anouk Kusters. In maart 2020 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Kort na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij Ergotherapie Heuvelland. Enkele maanden later kwam Lekker Eigewies op mijn pad. Meteen toen ik binnenkwam voor mijn sollicitatie dacht ik: “hier wil ik werken”! Ik was zo enthousiast dat ik mijn vriend in de auto terug naar huis meteen heb opgebeld.

 

Een dagbesteding die anders is dan andere, kijkt naar mogelijkheden, vol met humor en het mogelijk maakt om het talent van ieder individu te benutten. Ik haal veel voldoening uit het werken met de jongeren. Met iets kleins kun je veel betekenen in het leven van een jongere. Een dag bij Lekker Eigewies is nooit hetzelfde, elke dag is anders. Lekker Eigewies is een plek waar jongeren zichzelf kunnen en mogen zijn en hun kwaliteiten en talenten kunnen benutten. Daarnaast is het voor mij belangrijk om samen met de jongeren te werken aan hun zelfstandigheid in het dagelijkse leven. Hier kan ik als ergotherapeut in ondersteunen.

 

Groetjes Anouk


Ramona Daams

Mijn naam is Ramona Daams, 

 

Mijn belangrijkste motto is zo positief mogelijk zijn in het leven, genieten van de 

kleinste momenten en vooral respect voor elkaar hebben.

 

Werken in de zorg, en specifiek met deze doelgroep, is wat me het meeste aantrekt, om het feit dat dit het beste

aansluit bij mijn persoonlijkheid.

Ik ben een persoon die zeer vrolijk, zorgzaam en betrouwbaar is.

Tonen van je gevoelens en communiceren vind ik ook zeer belangrijk in het leven 

en vooral leren van elkaar.

 

Ik ben dan ook met veel plezier werkzaam bij Lekker Eigewies.

 

Groetjes Ramona.


Chantalle Huntjens

error: Content is protected !!