Wie zijn wij en waarom zijn wij anders?

Wij zijn geen dagbesteding van 9 tot 16 uur… dat maakt al een groot verschil! De eerste zorg start vaak al om 7 uur in de ochtend en de laatste eindigt vaak om 23 uur in de avond. Zorg op maat hebben wij dat genoemd, en dat is het ook, Wij als collega’s zorgen ervoor dat zowel de jongeren de zorg, ondersteuning en begeleiding krijgen die ze nodig hebben alsook is het voor de ouders die  de ontlasting van de zorg die voor hun thuis situatie vaak zo wenselijk is.


Belangrijk is het dat de jongeren worden geprikkeld om zelf na te denken over de mogelijkheden van hun dag invulling. Ook weten wij dat Jongeren graag hun eigen “plan trekken”, ze hebben daarin sturing en begeleiding nodig, maar willen vooral zelf dingen bedenken, ontwikkelen en ten uitvoer brengen. 

Daarin hebben wij als Team en Begeleiders een belangrijke taak.

Ontwikkeling gericht

Wij bieden onze jongeren verschillende activiteiten aan zodat ze kunnen blijven door ontwikkelen. Je bent nooit te oud om te leren!

Coaching op maat

Lekker Eigewies bied coaching op maat aan. Dit houd in dat er coaching is voor de jongeren maar indien nodig ook voor het gezin.

Vervoer

Lekker Eigewies beschikt over eigen vervoer en haalt en brengt door heel Limburg.

Fysio, logo & ergo

Lekker Eigewies bied fysio, logo en/of ergo aan op onze locatie of op externe locaties. (·Wij hebben een samenwerking met fysiotherapeuten, Ergo therapeuten, logopedisten en andere zorg doel groepers.)

Avond groepen

Op sommige dagen hebben we een avond groep. Dit houd in dat de dagbesteding langer open is en dat we samen met de jongeren zullen koken en dineren.

Logeer mogelijkheid & individuele begeleiding

Wij bieden logeer mogelijkheden aan. Van logeer weekendjes weg tot 1 nachtje individueel.

Openingstijden locatie Nieuwstadt

Wij hanteren ruimere opvang en openingstijden, namelijk; van maandag tot zondag met flexibele uren. Er bestaat de mogelijkheid voor opvang op locatie en individuele begeleiding op tijden in overleg. Wij vangen graag weekend en avonduren op die vaak een knelpunt geven binnen het gezin of woonsituatie. Weekend/Midweek en Week logeeropvang is ook mogelijk. Zowel individueel als in groepsverband.

Maandag 10:00-18:00

Dinsdag 10:00- 21:00 (avond groep)

Woensdag 10:00-21:00 (avond groep)

Donderdag 10:00-18:00

Vrijdag 10:00-18:00

Ophalen kan vanaf 08:00 uur!


Extra (avond) groepen

Elke maand zijn er vrijdag avond groepen, die iedere maand vooruit gepland worden!

2x per maand is er een zaterdag groep van 12:00 tot 17:00 (of evt langer ivm de activiteit die de jongeren gekozen hebben voor die dag)


Het LE-Team

Shari Schiepers

Eigenaresse

San Schijns

Manager

Tanasha

Medewerker

Rachelle

Medewerker & Designer

Jesper

Medewerker (BBL)

Sammi

Medewerker (BBL)

Ramona

Medewerker

Lotte

Medewerker

Anouk

Medewerker

Nadia

Medewerker

Kiri

Medewerker

Sam

Medewerker

Murphy & Bumper

LE Doodles

Marlies

Medewerker

Lynn

Stagiaire

Adil

Stagiaire

Jayden

Stagiaire

Lizzy

Stagiaire

Hjalmar

stagiaire

Ook werken bij Lekker Eigewies?

Neem contact met ons op!

Shari Schiepers

Shari, oprichter en eigenaar, werkt al meer

dan 18 jaar in de zorg met cliënten van alle leeftijden en

zorgbehoeften.

 

“Werken met mensen is mijn passie en dat doe ik met alle liefde en plezier.”

“Een eigen dagbesteding beginnen was al jaren lang mijn doel, maar dan anders dan andere!"

Ik ben van mening dat de zorg (op maat) en de dag invulling beter vormgegeven kan worden. Met Lekker Eigewies heb ik een plek gecreëerd waar de jongeren zichzelf mogen zijn en als thuis voelt. Mijn motto is dan ook: Niks moet maar (bijna) alles mag! Door samen in gesprek te gaan en gehoor te geven aan hun eigen wensen en hun daarin een eigen zegje te laten doen, kun je beter voorzien in hun eigen behoefte. En creëer je een andere vorm van dagbesteding, Een dag invulling op maat!

San Schijns

Uw eerste aanspreekpunt!

Ik ben San, mama van 3 kanjers van kids. Twee toffe meiden en een wijs ventje. Toen Ashley, mijn oudste, geboren werd, begon mijn leven als mama van een zorgen kindje. Voor vele zorg-ouders is het herkenbaar en een feit, de zorg rondom je kind met een beperking staat centraal in je leven. Ik noem het wel eens gekscherend “de 24 uurs dienst”! Maar ondanks alle zorgen en vaak vele gevechten voor hun welzijn en gezondheid groeien onze kids op naar volwassenen. “Voor de wet zijn ze volwassenen” zei ik laats nog tegen een revalidatie arts, maar in feite blijven ze voor altijd afhankelijk van ons als ouders en onze maatschappij die hun zorg moeten meedragen. En juist dat meedragen dat was nogal een punt! vond ik, en vind ik nog steeds. Bijvoorbeeld de zoektocht naar een plek waar ze veilig en met liefde en zorg hun dag een juiste invulling kunnen geven, bleek een pittig project. Toen Shari bij ons aan de keuken tafel kwam solliciteren naar een PGB functie binnen het team van mijn dochter Ashley, bleek al snel dat wij dezelfde visie hadden wat betreft een opvang voor jongeren die toch echt anders zou moeten. Twee maanden later en na keihard samen werken hebben wij Lekker Eigewies! een naam en een plek in onze dorpskern Buchten gegeven. Toen Bleek dat er voor mijn wijs ventje Nordin, die de diagnose ASS heeft, maar weinig opvang en vrijetijdsinvulling was, hebben we het Pluz gedeelte binnen Lekker Eigewies! opgestart. Kinderen met een ASS indicatie en ontwikkelingsstoornissen kunnen bij Lekker Eigewies! een prikkelarm plekje in een kleine groep vinden.

Voor mij als mama betekent de flexibele en zorgzame opvang voor Ashley en Nordin dat ik af en toe ook tijd heb voor mijn andere dochter Rachelle. 


Kortom, een plek waar jongeren mogen zijn wie ze zijn,

en waar wij als ouders de zorgen even uit handen kunnen geven.                                                                                              

´Mijn functie bij Lekker Eigewies! is het managen van alle taken die nodig zijn zodat de begeleiding met veel plezier met onze jongeren kan samen werken!´

Tanasha

Heey,

Ik ben Tanasha, maar noem me maar Tisha!


Ik ben recent verhuisd naar Sittard vanuit Eindhoven, vandaar ook een ander accent als dat je wellicht gewend bent. Mijn hobby's zijn uiteten, terug trekken in de wellness of juist heerlijk op stap en jong zijn met leeftijdsgenoten.


Ik ben een HBO verpleegkundige student aan het Avans in den Bosch en met mijn studie hoop ik uiteindelijk in het ziekenhuis op de neonatologie afdeling te kunnen werken. Vele kindjes die op deze afdeling hebben gelegen zijn of houden hier een handicap aan over, ik wilde me graag meer verdiepen in hoe dat dan eruit ziet als ze moeten opgroeien tot een jong volwassenen en welke mogelijkheden er wel zijn in plaats van dat alles wat ineens onmogelijk wordt.


Lekker Eigewies maakt vele onmogelijkheden ineens mogelijk en laat zien dat een handicap de persoon niet maakt. Ik vind dit zo een mooi concept dat ik hier graag een steentje aan bij draag!

Binnen LE ga ik werkzaam zijn als verpleegkundige in opleiding en begeleider zowel op de groep als individueel.

Ik kijk er erg naar uit om met de jongeren allerlei leuke dingen te ondernemen en nieuwe mogelijkheden te ontdekken.


Groetjes,

TishaRachelle

Hoii!


Mijn naam is Rachelle en ik ben 20 jaar. Ik ben opgeroeid met mijn gehandicapte zus en mijn autistische broertje, zo weet ik dus al sinds dat ik klein ben hoe ik met deze doelgroep om moet gaan.


In 2023 ben ik afgestudeerd van de mbo opleiding Media & Vormgeving.

In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd creatief bezig met het maken van foto’s en designs. Daarnaast vind ik het ook erg leuk om voetbal te kijken en met vrienden en/of familie weg te gaan.


Op Lekker Eigewies houd ik mij vooral bezig met de alle vormgeving aspecten. Zo heb ik bijvoorbeeld het visitekaartje en de banners van LE ontworpen. Verder houd ik mij ook bezig met het social-media account van LE en heb ik deze website vormgegeven!


Ik werk niet alleen maar achter de schermen maar ben soms ook op de werkvloer te vinden. Hier houd ik mij dan vooral bezig met het creatief bezig zijn met de Jongeren.


Het is onwijs leuk om Lekker Eigewies al vanaf dag 1 te zien groeien, ontwikkelen en aan te passen naar de vraag van dat moment. 

 Groetjes,

Rachelle

Jesper

Hallo allemaal!


Mijn naam is Jesper en ik ben 24 jaar oud. In mei 2023 ben ik begonnen als stagiaire BBL bij Lekker Eigewies. Ik volg de opleiding maatschappelijke zorg en zit momenteel in het 2e leerjaar. Buiten school zijn mijn hobby’s voetballen, gamen en ga ik graag op stap met mijn vrienden.


In de eerste weken heb ik kennis gemaakt met mijn collega’s en de jongeren. Dit klikte gelijk erg goed. Ik verheug me er op om leuke dingen met de jongeren te gaan doen en met plezier mijn opleiding bij Lekker Eigewies af te ronden!

 

Groetjes Jesper.


Sammi

Hallo, ik ben Sammi,

ik kom uit Heythuysen en sinds kort woon ik in Roermond.

Ik heb geen uitgesproken hobby’s, wel vind ik het leuk om samen met mijn vrienden dingen te ondernemen en af en toe eens naar een festival te gaan.


Momenteel ben ik bezig met de BBL opleiding maatschappelijke zorg. Ik vind het leuker om werken en leren te combineren. Het werken met de jongeren bied me elke dag nieuwe uitdagingen en dat vind ik leuk.


Ik verwacht hier bij Lekker Eigewies, veel plezier te gaan maken samen met de jongeren.

Groetjes Sammi


Ramona

Mijn naam is Ramona Daams, 

 

Mijn belangrijkste motto is zo positief mogelijk zijn in het 

leven, genieten van de kleinste momenten en vooral respect voor elkaar hebben.

 

Werken in de zorg, en specifiek met deze doelgroep, is wat me het meeste aantrekt, om het feit dat dit het beste aansluit bij mijn persoonlijkheid.

Ik ben een persoon die zeer vrolijk, zorgzaam en betrouwbaar is.

Tonen van je gevoelens en communiceren vind ik ook zeer 

belangrijk in het leven en vooral leren van elkaar.

 

Ik ben dan ook met veel plezier werkzaam bij Lekker Eigewies.

 

Groetjes Ramona.Lotte

Mijn naam is lotte. Ik ben 60 jaar en ben sinds kort vrijwilligster bij LE met heel veel plezier.

Ik heb 2 volwassen kinderen, een partner, een hond en een boot. Verder werk ik nog bij een aantal pgb adressen.

Ik hou van sporten, lezen en freubelen.

 

Groetjes Lotte.


Anouk

Ik ben Anouk Kusters. In maart 2020 ben ik afgestudeerd als ergotherapeut aan de Hogeschool Zuyd te Heerlen. Kort na mijn afstuderen ben ik aan de slag gegaan bij Ergotherapie Heuvelland. Enkele maanden later kwam Lekker Eigewies op mijn pad. Meteen toen ik binnenkwam voor mijn sollicitatie dacht ik: “hier wil ik werken”! Ik was zo enthousiast dat ik mijn vriend in de auto terug naar huis meteen heb opgebeld.

 

Een dagbesteding die anders is dan andere, kijkt naar mogelijkheden, vol met humor en het mogelijk maakt om het talent van ieder individu te benutten. Ik haal veel voldoening uit het werken met de jongeren. Met iets kleins kun je veel betekenen in het leven van een jongere. Een dag bij Lekker Eigewies is nooit hetzelfde, elke dag is anders. Lekker Eigewies is een plek waar jongeren zichzelf kunnen en mogen zijn en hun kwaliteiten en talenten kunnen benutten. Daarnaast is het voor mij belangrijk om samen met de jongeren te werken aan hun zelfstandigheid in het dagelijkse leven. Hier kan ik als ergotherapeut in ondersteunen.

 

Groetjes Anouk.


Nadia

Mijn naam is Nadia, 24 jaar oud, geadopteerd uit Haiti en ik

woon in Geleen. Thuis ben ik opgegroeid met zorg voor

anderen dat heeft eraan bijgedragen dat ik de passie voor

zorg gevonden heb. 


Na mijn MBO opleiding in de zorg wist ik niet wat ik precies in de sector wilde gaan doen. Daarom heb ik een aantal jaren in een schoenenzaak gewerkt om er goed over na te denken. Ik ben toen gestart met een thuisstudie social work, omdat ik niet alleen als verzorgende bezig wilde zijn, maar ook persoonlijk meer aandacht aan iemand wilde besteden. 


Het samenwerken met jongeren in de gehandicaptenzorg leek mij interessant,

Na het zoeken van mogelijkheden kwam ik terecht bij de vacature van Lekker Eigewies. 


Het eerste contact voelde goed en dat is voor mij een reden om deze kans te benutten.. en met veel plezier stap ik de auto in en vertrek ik naar Lekker Eigewies.

 

Groetjes Nadia.

Kiri

Hee Hallo,


Mijn naam is Kiri, ben 32 jaar en ik woon in Swalmen, hier woon ik samen met m’n vriend en een hele hoop diertjes.

Ik zal de diertjes even aan jullie voorstellen;

3 schapen (Fred, Bill & Ferry)

2 mini varkentjes (Betsie & Muffin)

2 pony’s (Keetje & Charly)

1 paard (Dave)

2 katten (Juulie & Fienie)

En ook wij hebben een labradoodle (Huupke)

Zoals jullie kunnen lezen begint dit op een kleine boerderij te lijken, wie weet.. misschien komen er nog meer dieren bij.

Ik heb heel veel zin om aan dit nieuwe avontuur bij Lekker Eigewies te beginnen.

Sam

Hoi!


Mijn naam is Sam, ik ben 18 jaar oud en mijn hobby’s zijn: voetballen, gamen en leuke dingen doen met familie/vrienden.


Ik doe de opleiding maatschappelijke zorg op niveau 3/4, en loop daarom stage bij Lekker Eigewies. Ik ben erg goed ontvangen door de begeleiders en jongeren en vind het erg leuk om hier stage te lopen.


Ondertussen is mijn stageplek uitgegroeid tot een werkplek!

 

Groetjes Sam.


Bumper & murphy

Op onze locaties in zowel Nieuwstadt als Geleen lopen regelmatig onze trouwe viervoeters rond. Bumper & Murphy zijn 2 broertjes uit hetzelfde puppy nest. In 2021 zijn Shari met bumper en San met Murphy aan dit avontuur begonnen.


Nu zijn beide hondjes 2 jaar oud en zijn ze een onderdeel van Lekker Eigewies geworden. Bumper & Murphy zijn beide Labradoodles, dat betekend dus dat ze niet haren, antiallergeen- en heel leergierig zijn!


Heb je nog vragen over Bumper & Murphy en hun rol binnen Lekker Eigewies? Neem gerust contact met ons op!


Groetjes Bumper & Murphy.

Marlies

Hallo allemaal,


Mijn naam is Marlies en ik ben meteen in het nieuwe jaar van 2023 begonnen met een nieuwe uitdaging, een mooie kans bij LekkerEigewies! Ik ben een jonge dame van 62 jaar die het leven neemt zoals het komt en die graag nieuwe uitdagingen opzoekt. Mijn wortels liggen in Sardinië, een mooi Italiaans eiland. Talen en culturen vind ik boeiend en daar verdiep ik me graag in. Graag vier ik vakantie in eigen land waar ik nog steeds mooie en leuke dingen ontdek.


In de vele jaren die achter me liggen heb ik veel werk- en levenservaring gekregen. In welzijnsland heb ik op vele verschillende plekken mogen werken. Sinds december 2022 werk ik bij de Stichting Mensen Met Mogelijkheden als woonbegeleider. Ook werk ik regelmatig op een zorg boerderij en verzorg samen met de bewoners de verschillende dieren.


De kennismaking met de jongeren bij Lekker Eigewies is heel fijn verlopen en ik voel dat ik iets voor hen kan betekenen. Ik heb opnieuw een kans om nieuwe dingen te leren zodat ik nog beter kan aansluiten bij de vragen en wensen.

 

Groetjes Marlies.


Jayden

Ik ben Jayden Clement, ik ben 16 jaar oud en ik loop stage bij Lekker Eigewies. Ik zit op Vista College in Sittard en ik volg de opleiding maatschappelijke zorg.

Ik ben benieuwd wat ik allemaal ga leren tijdens mijn stage en heb er enorm veel zin in.

Groetjes Jayden


Adil

Hoi Lekker Eigewies,

Ik ben Adil Ghaleb, ben 17 jaar oud en zit op school op Vista Sittard. Dit jaar kom ik stagelopen bij Lekker Eigewies en ik heb er zin in om iedereen te leren kennen!

Groetjes Adil
Lizzy

Ik ben Lizzy Scholten. Ik ben 15 jaar oud en zit op het Connect college in Echt.


Bij ons op school lopen we stage inplaats van een keuzevak, dus ben ik vanaf nu elke woensdag te vinden op Lekker Eigewies. Mijn stage periode duurt van september tot januari 2024.


Groetjes Lizzy


Hjalmar

Hoi!


Mijn naam is Hjalmar Limpens en ik ben 18 jaar. Vanwege mijn meervoudig beperkte zus ben ik al sinds klein een jonge mantelzorger. Omdat ik al die jaren op Adelante in Houthem kwam trok me dat zo aan dat ik de opleiding Maatschappelijke Zorg niveau 3 ben gaan doen. Ik zit nu in mijn tweede leerjaar en loop dit schooljaar stage bij Lekker Eigewies.


Mijn hobby’s zijn gamen en leuke dingen doen met mijn vrienden.


Sinds mijn 15e werk ik bij bloemist Hendriks en in de vakanties werk ik bij Meander Thuiszorg.

Ondertussen is mijn stageplek uitgegroeid tot een werkplek!

 

Groetjes Hjalmar.


error: Content is protected !!