San

Ik zal mezelf even kort voorstellen!

Ik ben San, mama van 3 kanjers van kids. Twee toffe meiden en een wijs ventje. Toen Ashley, mijn oudste, geboren werd, begon mijn leven als mama van een zorgen kindje. Voor vele zorg-ouders is het herkenbaar en een feit, de zorg rondom je kind met een beperking staat centraal in je leven. Ik noem het wel eens gekscherend “de 24 uurs dienst”! Maar ondanks alle zorgen en vaak vele gevechten voor hun welzijn en gezondheid groeien onze kids op naar volwassenen. “Voor de wet zijn ze volwassenen” zei ik laats nog tegen een revalidatie arts, maar in feite blijven ze voor altijd afhankelijk van ons als ouders en onze maatschappij die hun zorg moeten meedragen. En juist dat meedragen dat was nogal een punt! vond ik, en vind ik nog steeds. Bijvoorbeeld de zoektocht naar een plek waar ze veilig en met liefde en zorg hun dag een juiste invulling kunnen geven, bleek een pittig project.

Toen Shari bij ons aan de keuken tafel kwam solliciteren naar een PGB functie binnen het team van Ashley, bleek al snel dat wij dezelfde visie hadden wat betreft een opvang voor jongeren die toch echt anders zou moeten. Twee maanden later en na keihard samen werken hebben wij Lekker Eigewies! een naam en een plek in onze dorpskern Buchten gegeven.

Een opvang die toch echt anders is dan anderen.

  • Zorg op maat, door bijvoorbeeld flexibele opvang uren! Ook weekend en avonduren!
  • De jongeren een plek maar vooral een “Stem” geven waar ze zichzelf mogen zijn .
  • De juiste Sturing en begeleiding geven.

Toen Bleek dat er voor mijn wijs ventje Nordin, die de diagnose ASS heeft, maar weinig opvang en vrijetijdsinvulling was,  hebben we het Pluz gedeelte binnen Lekker Eigewies! opgestart. Kinderen met een ASS indicatie en ontwikkelingsstoornissen kunnen bij Lekker Eigewies! een prikkelarm plekje in een kleine groep vinden.

Voor mij als mama betekent de flexibele en zorgzame opvang voor Ashley en Nordin dat ik af en toe ook tijd heb voor mijn andere dochter Rachelle.

Kortom, een plek waar jongeren mogen zijn wie ze zijn, en waar wij als ouders de zorgen even uit handen kunnen geven.

Mijn functie bij Lekker Eigewies! is het managen van alle taken die nodig zijn zodat de begeleiding met veel plezier met onze jongeren kan samen werken!